بازدیدها: 295
در این مقاله به حال به مراحل تولید تندر90 در ایران میپردازیم.
ایده ساخت تندر 90 که در فرانسه آن را با نام داچیا لوگان می شناسند، داستان جالبی دارد.
لوئیس شوایتزر، مدیرعامل شرکت رنو در سفر به روسیه متوجه مسئله ای شد. شوایتزر در روسیه متوجه فروش بالای مدل های ارزان قیمت لادا و استقبال کم مردم از خودروهای 10 هزار یورویی شد. از آنجا ایده ساخت خودرویی با 3 مشخصه اصلی: مدرن، بادوام و ارزان قیمت در ذهنش شکل گرفت.
این خودرو از زمان تلاش برای مذاکره و عقد قرارداد با شرکت رنو تا راه اندازی و تولیدش در ایران، فراز و فرودهای بسیاری را تجربه کرد.
سرانجام در سال 1386 شمسی تولید آن توسط ایران خودرو آغاز شد.
ایران خودرو در ابتدا 2 نسخه E0 و E1 را به بازار عرضه کرد. این 2 نسخه به علت کمبود امکانات رفاهی و تجهیزات تنها چند سالی روی خط تولید ماندند. در سال 1392 شمسی نسخه E2 جایگزین نسخه های قبلی شد و روی خط تولید قرار گرفت. شرکت در همان سال نسخه اتومات تندر 90 را نیز به بازار عرضه کرد.
پارسخودرو و پارس تندر
پارس خودرو از دیگر شرکت های طرف قرارداد با شرکت رنو در ایران پس از چند سال تولید تندر۹۰ E2، در سال 1392 از یک فیس لیفت جدید به نام پارس تندر رونمایی کرد.
از آنجا که مهمترین انتقاد مورد توجه تندر 90، ظاهر زشت و ساده آن بود، در واقع پارس خودرو در پارس تندر و ایران خودرو در تندر پلاس سعی در ایجاد تغییراتی در جهت زیباتر شدن این خودرو کردند که البته چندان هم مثمر ثمر واقع نشد. چرا که کابین همان بود و در هر 2 مدل تنها تغییراتی جزئی در بدنه ایجاد شده بود.
تندر 90 بیشتر با نام ال 90 در میان مردم رواج دارد. شاید از لحاظ ظاهری فاقد مزیتی خاص باشد، اما آنچه باعث اعتماد مردم شده نقاط قوت آن از جمله، کیفیت بالای قطعات و ساخت آن است. این مزیت در تولیدات هر دو شرکت سازنده صدق می کند. فضای کابین و صندوق بار بسیار جادار، سقف بلند، سیستم تعلیق و مصرف کم از دیگر محاسن این خودرو است. با توجه به آنها می توان گفت اگر از خانواده تندر 90 خودرویی خریدید و سرویس های آن را به موقع انجام دادید، هرگز شما را به دردسر نمی اندازد و گذرتان به مکانیکی نخواهد افتاد!